Ειδήσεις, νέα από Ελλάδα και όλο τον κόσμο

Ο Τσόκλης προτιμά ένα γέρο από ένα μωρό και το twitter του απαντά (pics)

0 1,259

Τραγικές δηλώσεις από τον έλληνα εικαστικό Κώστα Τσόκλη, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή δεν δίστασε να πει πως προτιμάει να σωθεί ένας μεγάλος άνθρωπος, παρά ένα μωρό που δεν ξέρουμε τι θα γίνει όταν μεγαλώσει.

Αφορμή ήταν η διαλογή που αναγκάστηκαν να κάνουν γιατροί στην Ιταλία και την αντιμετώπιση της τρίτης ηλικίας. Χαρακτηριστικά είπε:

«Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία σε διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Έναν γέρο ξέρουμε τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα ‘χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα ’σωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο γέρος είναι μια πραγματική αξία, αναγνωρισμένη. Το παιδί δεν ξέρω».

Στην συνέχεια δήλωσε: «Με ποιο δικαίωμα. Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήση η κυρά-Μαρία; Μα χίλιες φορές θα σκοτώσω τη κυρά-Μαρία εάν χρειαστεί. Βέβαια και την κυρά-Μαρία θέλω να ζήσει αλλά εάν μπει το πρόβλημα δεν θα σκεφτώ ότι η κυρά-Μαρία είναι17 χρονών και ο Πικάσο είναι 84».

Τις τραγικές του δηλώσεις δεν άφησε ασχολίαστες το twitter, με τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου να τον στολίζουν κανονικά:

Αφήστε ένα σχόλιο

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Περισσότερα