Ο ιδρυτής της FanDuel κατέθεσε μήνυση στην πρώην εταιρεία του!

0 95

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα των ευκαιριών. Ένας τόπος που ανέκαθεν πρόσφερε τρομερές προοπτικές για όποιον θεωρούσε πως είναι μια πρωτοποριακή ιδέα, όμως είναι και μια… σκληρή χώρα που μπορεί να σου καταστρέψει τα όνειρα και τους κόπους μια ζωής, μέσα σε λίγα λεπτά.

Ιστορίες ανθρώπων που δημιούργησαν εταιρείες και ξαφνικά βρέθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες εκτός υπάρχουν άπειρες με κορυφαία ίσως αυτή του ιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, ο οποίος ουσιαστικά απολύθηκε και στη συνέχεια επαναπροσλήφθηκε για να τη σώσει.

Θύμα της αμερικανικής… επιχειρηματικότητας φαίνεται πως έπεσε και ο ιδρυτής της FanDuel, Νάιτζελ Έκλες, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον της ίδιας του της εταιρείας, την οποία ίδρυσε ο ίδιος το 2009, ζητώντας αποζημίωση 120 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία που ειδικεύεται στα fantasy sports, πωλήθηκε έναντι 465 εκατομμυρίων δολαρίων, στην Paddy Power, όμως εξαιτίας μιας οικονομικής συμφωνίας , γνωστής και ως «καταρράκτης», δεν έλαβε ούτε ένα δολάριο, καθώς σύμφωνα με αυτή τη συμφωνία πρώτα λαμβάνουν χρήματα οι επενδυτές και στο τέλος ο ιδιοκτήτης.

Το χειρότερο για τον Έκλες είναι πως από τη συγκεκριμένη εξαγορά, η πρώην εταιρεία του μαζί και ο αντικαταστάτης του ως CEO, Ματ Κινγκ, αναμένεται να βγάλουν πολλά εκατομμύρια, από τα οποία δεν θα δει επίσης τίποτα.

Στο μόνο που ελπίζει πλέον ο Έκλες είναι να περάσει ο νόμος που θέλει τα fantasy sports να μην θεωρούνται παιχνίδια τζόγου, κάτι που θ’ αποτελούσε τεράστιο πλήγμα για την πρώην εταιρεία του και θα τους έδινε τουλάχιστον την ηθική ικανοποίηση της… πτώσης της.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

To LifeNews.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα